Viktor Arvidsson

Viktor Arvidsson

Viktor Arvidsson är en svensk professionell ishockeyspelare som föddes 1993. Han spelar i nuläget i Nashville Predators i NHL dit han draftades år 2014. Han var innan sin debut i NHL framgångsrik som spelare i Swedish Hockey League (SHL). I SHL spelade han i Skellefteå AIK och de tog guld i serien två gånger under tiden han spelade där. Han spelade först i deras juniorlag sedan i deras professionella lag. Han spelade för Skellefteå AIK från 2009 till 2014, som var det året han begav sig till USA och NHL. Nedan kan ni läsa om hans karriär i NHL samt i landslaget.

NHL-karriären

Det var år 2014 som Viktor Arvidsson skrev ett treårskontrakt med Nashville Predators. Han spelade först i AHL-laget Milwaukee Admirals men blev inkallad till Predators redan i början av 2015 då en av deras spelare hade skadats. Det var i oktober samma år som han gjorde sitt första mål i NHL, ett mål som även avgjorde matchen mot Carolina Hurricanes. Sedan dess har det gått framåt för honom i karriären i Nashville Predators och under säsongen 2016/2017 gjorde han inte bara sitt första hattrick utan han delade också förstaplatsen som Predators ledande målgörare med Ryan Johansen. 2017 förlängde klubben hans kontrakt med 7 år.

Landslagskarriären

Då Viktor Arvidsson endast är 25 år gammal har han mest spelat i Sveriges juniorlandslag. Där har han varit framgångsrik i flera turneringar och bland annat varit med och tagit silver i två världsmästerskap för juniorer. Det är inte illa att ha det på sin meritlista. Dessutom var han med och spelade med det svenska landslaget Tre Kronor i världsmästerskapen 2018 där de kammade hem guldet, vilket är en ännu större merit att ha på sin lista. Vi kan förvänta oss att se mer av denna ishockeyspelare i framtiden med tanke på hans sjuårskontrakt med Nashville Predators och medverkan i Tre Kronor.