William Karlsson

William Karlsson

Lars William Karlsson är född i Stockholmsförorten Märsta den 8 januari 1993. Han är känd för att vara en ishockeyspelare med många ess i rockärmen och spelar i skrivande stund för NHL-klubben Vegas Golden Knights. Innan denna NHL-klubb så spelade han även för en annan NHL-klubb, nämligen Columbus Blue Jackets.

William började spela ishockey i tidiga år och då för Stockholmsklubben Wings HC Arlanda. 2009 flyttade han från den klubben till VIK Västerås HK som då spelade i Hockeyallsvenskan. Här tog han snabbt plats i A-laget redan säsongen 2010/11. År 2013 spelade han för elitserieklubben HV71 och blev då årets nykomling.

NHL-karriären

Redan 2011 blev William draftad till NHL och då till klubben Anaheim Ducks. Det skedde i den andra rundan som den 53:e spelaren. I mars 2015 blev han utbytt till klubben Colombus Blue Jackets tillsammans med Rene Bourque och mot spelaren James Wisniewski, en annan hockeyspelare med stor talang.

Vegas Golden Knights är en NHL-klubb som startade säsongen 2017/18 i Nordamerika och den 21 juni år 2017 blev William Karlsson vald i expansionsdraften av denna klubb. I skrivande stund spelar han för just den här klubben, där han gör succé och vinner en hel del utmärkelser för sina talanger.

Utmärkelser och landslaget

Willam blev säsongen 2017/18 tilldelad priset Guldpucken och har även samma säsong vunnit Lady Byng Memorial Trophy. Detta pris går till en spelare som under den gångna säsongen har visat ett uppträdande som är sportsligt och gentlemannamässigt, samt en stor skicklighet inom spelet. Under säsongen hade han bara sex utvisningar på 82 matcher.

William Karlsson är en hockeyspelare med många strängar på sin lyra. Framtiden ser ljus ut, om man får våga sig på att spå lite. Han har hittills gjort mycket bra ifrån sig, både på hemmaplan och utomlands. Det går bara att gissa vad framtiden kan ha att utvisa vad gäller denna talangfulle spelare.